您现在的位置:首页 >> 师资队伍 >> 经济学系 关闭

工作经历

对外经贸大学讲师 2016.8 至今

教授课程

中级微观经济学 (本科)

统计学及其计算机应用 (本科)

经济学导论(本科)

产业经济学(硕士研究生,本科)

产业经济学,健康经济学,应用微观经济学

论文发表

Yucheng Ding, Xin Zhao*, “Pay-for-delay patent settlement, generic entry and welfare”, International

Journal of Industrial Organization, 67 (2019) 102532

Xin Zhao, “Competition, information, and quality: Evidence from nursing homes,” Journal of Health

Economics, 49 (2016) 136-152.

工作论文

“Patient Violence and Medical Service Provision in China” (with Uwe Dulleck, Xiaoxue Li, and Benno Torgler)

“Between physician remuneration and performance: A natural experiment of incentive scheme shift in China” (with Qing Gong, Li Li and Xuejiao Liu)

工作进展

“Medical Team Diversity and Performance: Evidence from China” (with Qing Gong, Li Li and Xuejiao Liu)

主持项目

国家自然科学基金青年项目, 71704024, 医患关系的微观大数据分析:患方医暴与药价改革如何影响医生行为及患者福利?, 2018.1-2020.12,18万

国际会议及研讨会

“Competition, information, and quality: Evidence from nursing homes,” the 13th Annual International Industrial Organization Conference, Boston, MA. April 2015.

“Competition, information, and quality: Evidence from nursing homes,” Singapore Management University, Singapore, January 2016.

“(How) Does Payment Disclosure Affect Physician Behavior and Patient Welfare?” the 6th Biennial meeting of the American Society of Health Economists (poster), Philadelphia, PA. June 2016

“Patient Violence and the Provision of Medical Services,” School of Economics and Finance, Queensland University of Technology, Australia, August 2017.

“Between physician remuneration and performance: A natural experiment of incentive scheme shift in China” 8th Annual Conference of The American Society of Health Economists in Washington, DC. June 2019

匿名审稿人服务

International Journal of Industrial Organization (3)