9月21日,魏克海(青岛滨海学院商学院)
发布时间:2017-09-05   发布人:zs   点击数:826

报告人:魏克海,青岛滨海学院商学院

时间:9月21日,周四下午1:30—3:00

地点:博学楼1222教室

题目:Resonance among Exporters

摘要:A monopolistically competitive model is established to explore the world’s export to one country. On the market of the importing country, the price basis is determined by all the product variety prices. Even though, I assume that, on the market, the price basis is not affected by price change of an individual product variety but is impacted by same-direction change of all product variety prices from one exporting country. Inversely, the price basis influences the market demand. In equilibrium of the model, changing a country’s exporting cost to the market affects the country’s export to the market and also affects the export of other countries to the market. The cost-changing country’s share on the equilibrium market is indispensable in all the effects.

报告人简介:魏克海,现任青岛滨海学院商学院教师,2015年在英国埃塞克斯大学取得经济学博士学位。研究方向主要包括新经典贸易理论模型、贸易实证研究,分为点回归,教育对出生率的影响、政策评估和工资歧视。在Journal of International Economics和European Economic Review上发表过文章;在英国的2015 RES PhD meetings和2017 China Meeting of the Econometric Society上做过报告。